Keuze van arts
Als patiënt kan je kiezen bij welke arts je een afspraak wil maken. Is deze arts niet beschikbaar, hetzij wegens volle agenda, hetzij wegens bijscholing of verlof, dan kan je bij iemand van de collega's terecht. We werken met 1 dossiersysteem maw elke arts heeft toegang tot je medische voorgeschiedenis, medicatiegebruik enz. en kan jou dus verder helpen. Er gebeurt ook regelmatig overleg tussen de artsen. Er zijn patiënten die liefst zoveel mogelijk bij eenzelfde collega gaan, anderen laten dit afhangen van de beschikbaarheid. Dit bepaal je als patiënt zelf. Maar voor dringende zaken waarin snelle medische hulp nodig is, zal de arts die zich het vlugst kan vrijmaken u verder helpen.

Dr. Maria De Bondt

Liezele-Dorp 60
2870 Liezele
Tel: 03/889 39 48 

Dr. Nancy Macharis

Liezele-dorp 60

2870 Liezele

Tel: 03/889 39 48 

Verlof: 02/01 tem 05/01

Dr. Jitse Maes  

Liezele-Dorp 60
2870 Liezele
Tel: 03/889 39 48

Dr. Andreas Secuianu

Liezele-Dorp 60

2870 Liezele

Tel: 03/889 39 48

Dr. Saskia Wille

Liezele-Dorp 60
2870 Liezele
Tel: 03/889 39 48 

Afscheid dr. Fien Van Meerbeek - Verwelkoming dr. Andreas Secuianu - HAIO.

Beste patiënten,

Met spijt in ons hart nemen we op 30 september afscheid van Dr. Fien Van Meerbeek.

Dr. Van Meerbeek is het afgelopen jaar onze HAIO geweest en was en is een enthousiaste en gedreven collega gebleken die zich enorm heeft ingezet voor jullie en voor ons als haar collega’s. 

Dr. Van Meerbeek heeft nu haar driejarige specialisatie als huisarts volledig afgerond. 

Haar toekomstplannen liggen mogelijks in haar geboorteplaats Vilvoorde waar ze haar vader, ook huisarts, zal vervoegen en een mooie praktijk zal kunnen uitbouwen. 


Het afscheid van Dr. Van Meerbeek betekent ook de komst van een nieuwe, enthousiaste jonge collega: Dr. Andreas Secuianu. Dr. Secuianu is eerstejaars HAIO, hij blijft gedurende 18 maanden in onze praktijk. Dr. Secuianu is zelf afkomstig van Hingene waar zijn vader al vele jaren zelf ook huisarts is.  De roeping om mensen te helpen is dus van vader op zoon doorgegeven. 

We wensen hem alvast veel succes en werkplezier in zijn eerste specialisatie/opleidingsjaar tot huisarts. 


Nog even ter herinnering: wat is nu ’een HAIO ’? HAIO staat voor ‘Huisarts in Opleiding’. Een HAIO bezit het diploma van arts (na 6 jaar universiteitsstudies Geneeskunde). Om erkend huisarts te worden, specialiseert hij/zij zich na deze 6 jaar nog verder in de huisartsgeneeskunde. Die bijkomende opleiding duurt 3 jaar en de HAIO kan enkel aan de slag in een opleidingspraktijk. Onze praktijk is officieel erkend door de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid als opleidingspraktijk en Dr. Saskia Wille is aangesteld als praktijkopleider. 

Om het huisartsen vak te leren wordt de HAIO ingeschakeld in alle aspecten van het werk. Hij/zij heeft eigen spreekuren, doet zelf huisbezoeken en wachtdiensten.      

De HAIO overlegt dagelijks met de praktijk-opleiders over zijn/haar werkzaamheden. Op deze manier blijven uw huisartsen permanent op de hoogte van uw situatie. De HAIO werkt aan dezelfde tarieven en terugbetalingsregels als uw huisartsen zelf.


Dr. Maria De Bondt 

Dr. Nancy Macharis

Dr. Jitse Maes

Dr. Saskia Wille

Els Huyghe, praktijkassistente