Voor bloedafnames kan u op woensdagochtend en vrijdagochtend terecht bij Diane Van Houcke, verpleegkundige. Zij prikt bloed op de praktijk, u dient plaats te nemen in de eerste wachtzaal. Belangrijk is dat u enkele dagen later bij iemand van de artsen een afspraak maakt om de bloedresultaten te bespreken en indien nodig een gepaste aanpak of behandeling in te stellen. Aangezien wij dagelijks veel resultaten zien binnenkomen bovenop onze consultaties en huisbezoeken, is het niet mogelijk voor ons zelf met u contact op te nemen om resultaten mee te delen. U hebt als patiënt de verantwoordelijkheid om zelf met ons contact op te nemen, hetzij telefonisch (indien zo afgesproken met uw arts) hetzij (en bij voorkeur) via een consultatie. 

U kan voor de bloedafname ofwel telefonisch een afspraak maken via Els, onze praktijkassistente, ofwel online via de website (u vindt de verpleegkundige ook in het keuzemenu bij de artsen). Bij het maken van de afspraak is het aan te raden kort te vermelden waarom u uw bloed wilt laten prikken (bv. algemeen nazicht, zwangerschapsopvolging, SOA screening, enz.)

Indien u zich moeilijk kan vrijmaken op een weekdag, kan u op zaterdag terecht bij klinisch labo Medina (https://www.medina.be/nl/bloedafname/locaties) ofwel bij het klinisch labo van een ziekenhuis in de buurt. In dit geval hebt u een aanvraagformulier nodig om mee te nemen. Gelieve hiervoor dan ook contact op te nemen met uw arts.


Diane op pensioen!


Diane, een vaste waarde in onze huisartsenpraktijk, heeft besloten om haar carrière bij ons af te ronden. Jarenlang heeft ze ons ondersteund met haar verpleegkundige expertise in wondzorg, bij het uitvoeren van bloedafnames en inspuitingen. We willen haar enorm bedanken voor haar deskundigheid en paraatheid. Elke woensdag en vrijdag was ze al vroeg op post. 1 april (het is geen grap) zal ze haar laatste werkdag in onze praktijk vieren. Daarna maakt ze graag meer tijd vrij voor haar familie en vrienden.

Heel erg bedankt Diane, voor jouw bijdrage aan onze praktijk! We wensen je een mooi en deugddoend pensioen en voldoening in alles wat je onderneemt! 


Overname taken van Diane


Els, onze praktijkassistente, ook verpleegkundige, zal Diane haar taken overnemen. Aangezien Els elke dag aanwezig is, kunnen de bloedafnames en andere verpleegkundige zorgen verspreid worden over heel de week. Er zullen afspraken online beschikbaar zijn. Andere uren zijn steeds telefonisch bespreekbaar. Els staat vol enthousiasme voor u klaar!

De zorgen aan huis zullen door thuisverpleging worden overgenomen.